orange high school music centre

Brenton Jones community and education architecture Leave a Comment

Taking a simple cube design and linking across the diagonal creates a dramatic 100 sqm extension to the original music center building. Inspired by the school colours (black and gold) and the students who raised half the cost of the building, the strident form is a permanent reminder to the local community that orange high school is proud of its …

Oberon Aged Care Village

oberon village

Brenton Jones interiors, aged care and seniors living architecture Leave a Comment

A much needed facility for the country community of Oberon, this new aged care facility for Columbia Care seeks to provide a total of 88 places for a range of care types. This residential aged care facility (RACF) of 66 beds becomes the corner building establishing not only the identity for the site but marking the extent of the block …

glenray industries st michaels | bathurst

Brenton Jones community and education architecture Leave a Comment

Glenray provides residential care and work for people with a range of ability. This project, over several stages, is reconfiguring the St Michael’s site to create a new street of group homes surrounding the institutional ‘children’s home’ which has dominated since the 1950’s. The new houses borrow from the form of the original building, progressively adjusting its scale to achieve …

james barnet drive house | bathurst

Brenton Jones residential houses Leave a Comment

A grand central volume traverses the plan within the ‘natural’ profile of the roof spanning this single level family home. The extension and termination of the roof at its higher level provides the street presence critical to the typology, but so often merely applied in pastiche. Two skilions provide a tall symmetrical foil to the entry then recede to allow light …

koch agricultural campus

Brenton Jones masterplanning, community and education architecture Leave a Comment

integratedDESIGNgroup, in collaboration with Watoto and Engineering Ministries International, are engaged in the development of the Koch Agricultural & Technical College in Gulu, Uganda. The “village based” model of Watoto’s child care is explored in new ways and expressed as a developing typology.  Key principals of the approach : a functional hierarchy from the individual to the communal, development of building methods …

gulu masterplan

Brenton Jones masterplanning, community and education architecture Leave a Comment

integratedDESIGNgroup were invited by Watoto Church (Uganda) to partner with them in the service of the community of Gulu. In October of 2008, the company undertook preliminary investigations in Gulu, returning in 2009 to conduct planning workshops with key stakeholders, together with District and Municipal planning staff. The structural plan is a deliberate departure from the broad scale land-use zonings …

gulu library

Brenton Jones community and education architecture Leave a Comment

During the civil war in Uganda many of the families in the surrounding villages would bring their children to the safety of Gulu. The location where they would gather is to be the site of a new public library. In this way the site will continue its legacy in supporting the growth of the Ugandan nation. integratedDESIGNgroup invites you to …

gulu hospital

Brenton Jones community and education architecture Leave a Comment

integratedDESIGNgroup prepared an initial concept design to facilitate the investigation and feasibility of a hospital to provide treatment of a range of injuries and conditions by visiting international medical teams. Whilst the feasibility identified the specific need was not as significant as initial recorded and the project is not ultimately proceeding it provided an opportunity for us to explore and …

gulu civic administration

Brenton Jones community and education architecture Leave a Comment

integratedDESIGNgroup developed a concept to re-orientate the Gulu District Administration building which was initially located with its entry turned away from the public domain. The proposed solution, through a simple intervention, reconnects the District leadership with the public. A new entry pavilion is plugged into the existing central stair allowing the entry to address a public street and a community …