concord

Brenton Jones interiors, residential houses Leave a Comment

integratedDESIGNgroup have worked closely with the Client to reinvigorate a traditional Californian Bungalow, re-orientating and re-creating the living spaces to capture light and air, not just in the new but also allowing the existing dwelling to `breathe’ again. Delicately concealed from the heritage street scape the additions in the form of a pavilion and courtyard blur the inside and outside …

collaroy

Brenton Jones residential houses Leave a Comment

This contemporary  family beach house captures the essence of Sydney beach side living. Its character reflects the typical housing typology, whilst its interior is a series of interconnecting living spaces that interact with the outside through screened and louvred ‘rooms’ or balconies, reminiscent of the traditional sunroom. One of these ‘sunrooms’ is positioned above the living area and is the …

bondi

Brenton Jones interiors, residential houses Leave a Comment

integratedDESIGNgroup were engaged to prepare a pre-purchase concept for the potential yield and opportunity to redevelop this small semi-detached residence. Located to the south of a 4 storey flat building the design captures light and air effortlessly through an operable eastern facade in tandem with a central void that ensures every space breathes in-keeping with the changing seasons. The understated …

total construction

Brenton Jones commercial architecture Leave a Comment

integratedDESIGNgroup was engaged to not only create a new workspace for Total Construction, but to assist in the cultural change of the work place, providing a series of open work spaces to promote team work and improve communication. Inspired by the existing rhythm of timber trusses, a typical work space module was determined. This formed the basis of team clusters. …

sydney harbour foreshore authority

Brenton Jones commercial architecture Leave a Comment

integratedDESIGNgroup were engaged to create a new presence for the Sydney Harbour Foreshore Authority at their Pyrmont office. The fit-out provides flexible work space for a variety of project managers whilst also serving as an arrival point for international dignitaries. The materiality embraces natural elements, using recycled wharf timbers, stone and stainless steel to bring clarity to a series of …