orange grammar school

Brenton Jones community and education architecture Leave a Comment

integratedDESIGNgroup developed a concept using the buildings to form the edge of the school community, providing the meeting spaces between and at the centre of the classroom clusters, defining the focus of the school community and providing a protective yet permeable interface with the community. The arrangement of buildings and open space cleverly traverse the undulating site and minimise the …

viewpoint estate

Brenton Jones masterplanning, residential houses Leave a Comment

integratedDESIGNgroup were invited to assist in the re-design of the masterplan and establishment of site specific design guidelines to facilitate approval through Bankstown Council. In-conjunction with Mike Scott of Treadstone and Bob Hamilton (former Mirvac Director) this boutique residential masterplan promotes community through the integration of communal space and its interaction with the built form. Deliberate choices about house type, …

park central guidelines

Brenton Jones masterplanning, residential houses Leave a Comment

Following the success of Hunterford, Homeworld 4 and various other guidelines and coaching roles undertaken for Landcom, Integrated Design Group was engaged to redraft and oversee the implementation of the Guidelines for Park Central, Campbeltown. The purpose was to achieve homes of substance, in keeping with significant aspects of Campbeltown’s history, in an affordable and deliverable project home modality. The …

st marys estate

Brenton Jones residential houses Leave a Comment

In conjunction with Landcom, Penrith Council and the Development Team, this estate addressed the escalating housing costs in Sydney and delivered affordable house and land packages, substantially below the market cost. This development benefits from knowledge gained at Forest Glade, ensuring cost effective building planning, use of materials and efficient urban planning. 20% of the product was provided as affordable …

total construction

Brenton Jones commercial architecture Leave a Comment

integratedDESIGNgroup was engaged to not only create a new workspace for Total Construction, but to assist in the cultural change of the work place, providing a series of open work spaces to promote team work and improve communication. Inspired by the existing rhythm of timber trusses, a typical work space module was determined. This formed the basis of team clusters. …

kurrajong heights tourist centre

Brenton Jones commercial architecture, community and education architecture Leave a Comment

integratedDESIGNgroup were engaged to design a landmark food processing plant and tourist facility in the picturesque Blue Mountains. The client’s desire was to provide a food processing facility and office headquarters allowing ease of operation, amenity for workers and staff, and promotion of the business product through a new tourist facility. Set on the grounds of an old nursery and on a large …

idg bathurst

Brenton Jones commercial architecture Leave a Comment

The robust character of the historic building, within the heritage precinct of Bathurst, demanded a confident yet sensitive response. The usual notion of replica wrought iron and detailed timber posts would lead to another generation of maintenance until the building next fell into disrepair. We decided to apply our usual philosophy, literally at our own doorstep and so we investigated …

8 paramatta rd | strathfield

Brenton Jones apartments Leave a Comment

Located on one of Sydney’s busiest intersections, the site marks the gateway to both Strathfield and Western Sydney, with the building designed to form the appropriate landmark at this junction. The design provides a number of through apartments or apartments orientated to the internal courtyard space offering a retreat from the very active frontages. Most balconies are created as `winter …

whitehall nursing home

Brenton Jones aged care and seniors living architecture Leave a Comment

Whitehall is an existing nursing home in Lindfield that has grown and expanded in a rambling and unplanned manner since the 1950’s around an existing 1920’s residence. integratedDESIGNgroup were engaged to redesign the front half of the building and determine the extent of renovation to the rear wing. Our brief was to make the facility feel like `home’, with larger …