8 paramatta rd | strathfield

Located on one of Sydney’s busiest intersections, the site marks the gateway to both Strathfield and Western Sydney, with the building designed to form the appropriate landmark at this junction.

The design provides a number of through apartments or apartments orientated to the internal courtyard space offering a retreat from the very active frontages. Most balconies are created as `winter gardens’ providing a further filter to this specific environment.

A series of markers in the elevation offer individual identity to the apartments within and a southern courtyard and high level eastern roof terrace become the communal gathering places for the building. At ground level they offer an interface with the community whilst at the upper level the roof terraces becomes the social connect for the community solely within the building.

This project was done in conjunction with Russell Olsson & Assoc.

Menu